Om

Widerbergs Kött - Sedan 1964.

 

Kompanjonerna Carl-Erik Widerberg och en Herr Franzén öppnade 1957 en Köttaffär på Bankgatan i Lund. Då duon splittrades 1964 köpte Carl-Erik upp Köttaffären på S:t Petrikyrkogata 5 och startade där sin affär, vilken han döpte efter sig själv.

 

Vägg i vägg med dåtidens butik låg ett bageri vilket 1970 såldes till Widerbergs fördel. Köpet ledde till expansion av affärsytor och möjligheter för ett bredare utbud skapades. Ägare och tillika chefer var Carl-Erik och Agi Widerberg fram till 1999 då dottern Marion Widerberg tog över med revolutionerande verkan

 

Ägarbytet ledde till nybygge och utökningen från köttaffär till den oslagbara kombinationen av kött-, charkuteri- och cateringföretag.Hos Widerbergs såldes svenskt kött, ost, bröd och baguetter. Idag, 20 år senare, erbjuder vi ett brett sortiment på ca 30 olika sorters baguetter och bagels. Däribland vår mest berömda baguette med 7 sorters pålägg under namnet "Widerbergare". Baguetten, som finns på både ljust och mörkt bröd, skapades av studenterna i Lund på -80 talet och är idag vår mest sålda macka.Våra Bufféer, smörgåstårtor, landgångar, snittar, uppläggningar, smörrebröd och ostbrickor m.m. är vi också mycket stolta över att kunna erbjuda i en mängd olika varianter.

 

Under storhelger såsom jul, påsk och mårten lägger vi till alla specialiteter de högtiderna bjuder på, så som hemlagad julskinka, lammstek, påskskinka, vårkyckling, gås, anka och tupp. Därtill kommer även varje högtids särskilda erbjudanden som du hittar här på vår hemsida. Under hösten och jaktsäsongen är det hos oss du köper älg, rådjur, hjort, vildsvin och ibland även ren.